Teza clasa a XI-a A. Semestrul I

Numarul 1

1. Structura de date de tip stiva.Definitie. Particularitati. Operatii premise. Reprezentare schematica. Exemplu practic

2. Variabile de tip pointer. Definitie. Pointer catre tipuri predefinite (un exemplu), pointer catre tipul struct.  Sa se prelucreze datele despre un elev (nume , 2 note si media) utilizand o variabila pointer.

3. Fie a o lista liniara simplu inlantuita de numere intregi  Definiti tipurile si declarati variabilele necesare prelucrarii unei astfel structuri de date.Sa se realizeze un subprogram care determina  daca elementele listei sunt ordonate crescator.

4. Fiind data o lista circulara dublu inlantuita de numere intregi nenule sa se realizeze un subprogram care va primi ca parametru o adresa din lista si va trece lista in doua liste circulare.

 
Numarul 2

1.Structura de date de tip coada.Definitie. Particularitati. Operatii premise. Reprezentare schematica. Exemplu practic.

2. Pointeri si referinte. Deosebiri. Transmiterea parametrilor prin pointer sau prin referinta.

3. a) Fie a o lista liniara simplu inlantuita de numere intregi  Definiti tipurile si declarati variabilele necesare prelucrarii unei astfel structuri de date.Sa se realizeze un subprogram care determina  daca lista contine valori nule.

  b) Sa se genereze o alta lista care va contine elementele in ordine inversa. De exemplu lista:

1®2®3®4 va trece in 4®3®2®1.  

Numarul 3

1.Structura de date de tip lista liniara simpla sau dubla. Definitie. Particularitati. Operatii premise. Reprezentare schematica. Exemplu practic.

2. Alocarea dinamica a memoriei. Operatorii new si delete. Sa se aloce dinamic o variabila  de tip int si sa se dubleze valoarea sa dupa citire apoi o variabila dinamica care sa prelucreze datele despre un elev (nume , 2 note si media)

3. Fie a o lista liniara simplu inlantuita de numere intregi  Definiti tipurile si declarati variabilele necesare prelucrarii unei astfel structuri de date.Sa se realizeze un subprogram care afiseaza elementul (elementele) din mijlocul listei

4. Fiind data o lista circulara dublu inlantuita de numere intregi nenule sa se realizeze un subprogram care va primi ca parametru o adresa din lista si determina daca lista contine sau nu elemente alaturate avand acelasi semn.   

Numarul 4

1.Structura de date de tip lista circulara simpla sau dubla. Definitie. Particularitati. Operatii premise. Reprezentare schematica. Exemplu practic.

2. Conceptul de structura de date. Definitie. Clasificare. Exemple.

3. Fie a o lista liniara simplu inlantuita de numere intregi  Definiti tipurile si declarati variabilele necesare prelucrarii unei astfel structuri de date. Sa se realizeze un subprogram care afiseaza primul, al treilea, al cincilea etc. element al listei

4. Fiind data o  lista dublu inlantuita de numere intregi  sa se realizeze un subprogram care primeste ca parametru o adresa din lista si determina daca lista este liniara sau circulara.